mandag 30. mai 2011

For du hadde ikke noe fra før av....?

Og det var kommentaren fra min kjære samboer da jeg på lørdag kom hjem med en pose med 18 nye herlige garnnøster. Jeg har nemlig oppdaget en ny garnbutikk, Lille Nøstet, på Eiksmarka. Utrolig hyggelige damer som jobber der og god sørvis. Dit skal jeg flere ganger.
De selger ut Drops kolleksjonen de har hatt for å ta inn fra andre produsenter, og hadde derfor 40% avslag på alle dropstypene. Jeg tok med meg 14 stk Nepal i ulike farger, 2 blå delight og 2 brune merino extra fine. Her ser dere de fine nøstene som jeg gleder meg til å lage noe av. Og nei, jeg får aldri nok garn... ;)
På lørdag var det også pakke til meg i posten fra Liv som en takk. Hun fikk nemlig NAf-boka av meg som jeg ikke trengte, og tilbake fikk jeg et Projo-nøste og et brunt Opalgarn, og oppskriften på et Ishbel-sjal. Jeg har tenkt på det sjalet en stund, så det var perfekt å få mønsteret.
Tusen takk :)
Igår, før regnet dundret ned, jobbet vi litt i hagen. Og i rosebeddet vokser disse vilt, og svigerfar ville fjerne dem. Så da plukket jeg en stor bukett og tok med inn. Disse var min bestemors yndlingsblomster, så da tenker jeg masse på henne og minnes gode dager vi hadde sammen før hun døde.
Forglemmegei - til ære for bestemor!
Og her er de fine nøstene igjen, blir glad av fargene :)

tirsdag 24. mai 2011

Oppdatering av prosjekter og nye prosjekter

Her er en oppfølging av samstrikkesokkene. Har begynt på begge sokkene og er ferdig med del 1 på begge to. På sokken til høyre er jeg halvveis på del 2. Det er et morsomt og litt vanskelig mønster å strikke, må holde tunga rett i munnen, telle og følge med. Men så blir de fine og da:)
Her er neste påbegynte prosjekt: Kjole til datteren til ei god venninne. Hun lurte på om jeg kunne strikke kjole til navnefesten de skal ha i juni, og selvfølgelig kan jeg strikke til den lille, søte snuppa. Den strikkes i bomullsgarnet safran og mønsteret er hentet på Drops sine sider.
Her ser dere mønsteret på skjørtet litt bedre.
Samboeren og jeg så film i helgen, og da må jeg ha et litt lettere mønster å følge, ihvertfall hvis jeg skal få med meg hele filmen... Så da begynte jeg på sokkepakken fra Projo som var for april i år. Cranberry tart sock heter det, og det strikkes i sterk fra Du store alpakka. Har ikke strikket med det garnet før, men er nok litt forelsket etter noen få runder på sokken...
Og her ser du litt av flettemønsteret foran på leggen.

fredag 20. mai 2011

Mange prosjekter på gang og et par ferdige..

Jeg ble med på samstrikking på Projo igår, og fikk strikket del 1 på første sokk. Jeg strikker i babyull siden det passet med garn og pinnetykkelse. Oppskriften er på engelsk, og det er gøy å prøve seg på det.
Her ser man mønsteret komme tydeligere fram. Bare håper jeg har gjort det riktig.
Innimellom eksamensskriving strikket jeg to kjøkkenkluter av bomullsrester fra lageret mitt. Syns virkelig de blir de aller beste klutene. Den blå er allerede gitt bort, og mottakeren mente den var for fin til å brukes...He, he, sa jeg. Bruk den, jeg kan strikke flere :)
I kassa med bomullsgarn som jeg fikk før jul var det mye fint garn, og jeg tenker å hekle en barnekjole i garnet. Tenkte å ha en rad/kant nederst på kjolen med bestemorsruter. Så her er et par prøvelapper for å se fargene sammen og sånn. Ønskene var klare, kjolen skulle være i rosa i lilla. Har ikke kommet så langt enda, men det vokser nok litt og litt som alle de andre prosjektene jeg holder på med.
Ellers vokser og gror det godt i hagen om dagen. Skal få tatt nye bilder så dere får se noe annet enn de grå bildene jeg la ut i påsken. Selv frøene vi har sådd har begynt å spire og det er gøy.

Håper dere alle får en fin fredag og en god helg :)

Klemmer fra meg

mandag 9. mai 2011

Sokker, sokker, sokker og et par pulsvanter...

På Projo har vi en sokkealong med 52 eller 26 par sokker som skal strikkes på et år. Det går fra juni til juni. Hittil har jeg strikket 23 par. Og her er noen av parene jeg har strikket i det siste. Dette første paret er strikket i dobbel frost. Fargen er mer lilla enn blå på dette bildet, litt dårlig lys. Dette er par nr. 22.
Dette paret er strikket i alpakkarester. De er gitt bort til niesa mi. Dette er par nr. 23.
Disse pulsvantene er strikket i senjagarn og ble gitt i gave til en venninne vi hadde utdrikningslag for forrige lørdag. jeg likte mønsteret godt og det var lett å strikke. Kommer nok til å lage flere av disse.
Disse sokkene strikket jeg i gave til Therese, hun jeg besøkte i York. De er strikket i easy, deilig og godt garn. Egner seg kanskje ikke best til sokker, men de blir myke og gode. Dette er par nr. 20.
Her er et annet par i samme mønster, men i lilla. Har strikket disse også i easy. Dette er par nr. 21.